Wednesday, February 5, 2014

segalanya keranaMu..

Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh.

Alhamdulillah atas segala nikmat kurniaanNYA yg tak putus2..
Selawat dan salam buat junjungan Mulia Sayyidina Muhammad SAW.

5.2.2014..

Cepat benar masa berlalu. Februari menjelma meninggalkan januari. Oh! Seingat saya tiada entry untuk januari. Kesibukan melanda menjelang buka sekolah hingga saat ini. Untuk thn 2014 ni..sy dh mula drive sendiri ke sekolah..masa untuk bermanja2 ada driver telah tamat..hihi...bkn apa..sy tekadkn diri minta izin pd en abi untuk drive sendiri..sebelum ni mmg dia tak bagi..tp sampai bila..kesian sgt tgk dia kepenatan berkejar nk pergi kerja dan amik sy..so..sy pn bertegas nk drive sndr..br terasa kepenatannya..hari2 drive +-100km pergi blk ke sekolah...huhum.tp niatkn setiap pagi jam 6.30pg keluar rumah niat nk cari rezeki kerana Allah..nk tolong en suami dan nk ajar ank2 murid mengaji..kalo ape2 jd di tgh jln..sy rs tak jd sia2..(nauzubillah..)

Anak2 sudah semakin besar..si abang dah bersekolah di pasti al-aziz dekat sini..adik dh hmpir 10bln..sekejap je rs..terasa br lahir..dh nk brjalan..tgk ank2 membesar depan mata...Masha Allah..seronok sgt..sebab utama kami tinggal di rumah yg dibeli di temerloh ni pn sebab nk bg muhammad sekolah di temerloh..bkn ape..kt k.krau atau jenderak mana ada pasti ni..trpaksa sy brkorban demi pelajaran anak2..

Sy juga sudah brhijrah..perubahan dr sudut penampilan..smg sy terus istiqomah hingga ke akhir hayat..keputusan yg agk sukar sy buat..sukar utk meninggalkn karat2 jahiliyah dlm diri..walaupun dh lama sy berazam..tp kekuatan dtg dr Allah berikan
buat sy..semoga sy terus begini hingga bila2..doakn sy yer..


Wajah insan2 tersayang..


Saturday, December 7, 2013

Bisnezzz la plak...

Assalamualaikum warahmatullah..

Salam ukhuwwah untuk semua readers blog ni..maaf dipinta..tuan rumah jarang sekali menjenguk rumah yang satu ni..

Okey nk cerita..cuti sekolah telah lama bermula..ermm..start dari cuti sekolah dulu..saya telah melibatkan diri dalam bidang bisnes..jauh dari profession saya kan..sekadar part time kata org..cuti2 ni ada gak income masuk..jual melalui facebook..apa barang yg saya jual...taraaaa...

Sabun marine essence..a.k.a sabun hijau...a.k.a..sabun ketiak..digunakan untuk masalah kulit sensitif..kulit2 yg ada parut..ada hitam2 di celah2 pelipat..muka pun boleh guna..i.allah dgn izin Allah..memang berkesan!!..kalau online tu..Biasa jumpa kan..kan..barang hot ni...selain tu ada lagi...

Geng dia jgk..syampu marine essence..atau syampu garam buluh..sesuai utk rambut yg bermasalah..kelemumur..gugur..sejuk je kepala pakai syampu ni..mmg best laa..^_^..

Saya juga ada jual ni.


Hujan2 ni kita pekena mineral coffea ni..mmg best..rasa kopinye kaw gitu..i.allah..bertenaga..sihat dan segar..hujan2 ni biasanya lemau je kan..kalau tak minum kopi..ni satu lagi yg PALING BESSSTTT...saya juga Pengedar barangan al-haddad..apa tu???..antara barangannya..tamar cocoa yg sangat lazat..coklat dicampur tamar..cam milo tu..tp lg lazat dr milo...buat hot chocolate...phewww...terangkat..byk lg produk2 dia..saya nk cari agen ni..nnti sy wat entry khas untuk ini...agak2 siapa nk jd agen saya yer...i.allah..dgn modal yg rendah..boleh menjana pendapatan yg tinggi..produk muslim...kompom HALAL...dpt IMP lg tu...anda mahu???pm sy!!..





Friday, November 8, 2013

family day-kg janda baik & berjaya hill resort bukit tinggi

Alhamdulillah..

Baru ni cuti panjang..1hb Nov sampai 5hb Nov 2013..cuti sempena deepavali..pahang menang piala malaysia dan terus cuti awal muharam..

Sekolah kitorang buat familh day di meninjau chalet n resort kg janda baik..hari ahad kami bertolak dan balik keesokan harinya..


Tak boleh letak gambar tgh mandi.kang seksa sgt....huhu..malam tu kami bukak big screen utk tgk bola pahang vs klate..hogoh pahang hogoh...haruslah berbaloi tgk bola sbb pahang menang..ale..ale..ale...kita menang..kita la juara!!!...

Besttt sgttt...otw balik tu kami singgah kt bukit tinggi..



Yang paling best si muhammad la..mandi sungai macam apa..seronok sgt..kt animal park tu dia kejar arnab sampai berpeluh2..

Alhamdulillah..lagi seminggu nak cuti..tapi kerja banyak lg tak settle..en abi pn nk outstation cuti ni...huhu...sebab kami gi jalan awal2...okey tu je nk cite...wassalam..

Tuesday, October 22, 2013

6 bulan sudah...:)

Assalamualaikum warahmatullah..

Alhamdulillah..anak dara saya sudah 6 bulan...



Si abang sengih sampai ke telinga..

Wafa hanaa sudah 6 bulan..
Dah pandai gelak mengekek2..
Dah pandai meniarap..golek2..
Dah pandai jatuh tilam..(terpaksa tanggal katil takut jatuh katil..)
Dah tau nama dia wafa hanaa...

Kalo tido malam..mesti bdk berdua ni berebut2 nk kt ummi dia..si abang nk siku ummi..nk gentel2 siku ummi sampai lelap..bila ummi paling kt si abang..si adik mesti tarik rambut ummi..baju ummi..suh paling kt dia jgk..hehe..bila ummi paling kt adik..si abang mesti nangis merajuk...si abang ni lagi manja dr si adik..mujur la si abi tak berebut gak...kalo tak ummi yg nanges..hahaha....

Apa2 pun..ummi hepi n bahagia sgt tgk anak2 ummi membesar depan mata..ummi doa..anak2 ummi ni akan jd hafiz hafizah..alim..alimah..dai'e..dai'eyah..soleh..solehah..dan menjadi ahli syurga..ummi doa kita smua akn brkumpul smula di syurga...sebagaimana kita brkumpul di dunia ini...amin..

Monday, October 21, 2013

Subhanallah..Alhamdulillah!!...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Lamanya tak buka blog..bukan ape..yuan rumah lupa password..camne nk buka pintu umah..kunci lupa letak mana
..huhu...

Alhamdulillah..masih bernafas hingga ke saat ini..Allah beri nikmat hidup..nikmat makan..nikmat minum..nikmat kasih sayang..nikmat bernafas..nikmat melihat..nikmat sihat..nikmat masa lapang..nikmat mata..nikmat mendengar..Allah tak terhitung banyaknya nikmat yg Allah beri pada kita..syukur ke kita ni?BERSYUKUR KAH KITA? dah ucap ALhamdulillah pagi ni?dah ingat Allah pagi ni?ke bangun tido terus ingat...susu.anak tak beli lg..duit hutang mk kena bayar arini...nk makan apa pagi ni...banyaknya kije arini...oooo..tak ingat langsung pd Allah.yg msh beri peluang kita bangun dr tidur pagi td...

Makanye..ingat lah Allah di pagi hari..di petang hari..di.malam hari..kalo boleh setiap hari..setiap jam dan setiap minit..ingat Allah..berzikir pd Allah..Allah akan tingkatkn darjat kita di akhirat kelak..agak2...susah ke senang nk zikir erk...senang je sebenarnya..tp susah jgk...emmm...tepuk tanya tanya iman..pe kabo iman hari ni?...:)

Jom ingat Allah...:)

Ingatan buat diri yg dhoif..
Ummufathi..
10.08/211013

Saturday, August 3, 2013

persediaan syawal 2013

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh..

alhamdulillah, Allah masih memberi peluang buat kita bernafas sehingga ke penghujung ramadhan ini. ramadhan bakal berlalu..tapi,bagaimana dengan tawaran yang telah ditawarkan oleh Rabbul Jalil?adakah kita telah merebut semaksima mungkin...kalau soalan tu tanya kat saya,saya rasa sedih sgt,sbb performance ramadhan saya kali ini teruk skit..ya Allah..lemahnya la imanku...huhu...

syawal bakal menjelma..syawal kali ni lebih excited...maklumlah dah ada anak dara tu...shoping baju raya dia je dh abis beratus..huhu...dgn gaunnye,baju kurungnye, (budak kecik tu nk pakai baju kurung...hehe) t-shirt,seluar..ermmm...dah la comel2 baju gegirl ni...tgh excited ni...maklumlah first time nk beraya dgn dia...

si abg plak...ummi dh belikan kemeja sehelai dan seluar 2 helai...cam nk cari t-shirt kolar plak utk dia...baju melayu,sampin complete dah...dia pilih sendiri sampin,songkok tahun lepas muat lg...

ummi pun dah ada 3 pasang baju raya....cuma kesian kat abi...tak sempat lagi beli baju kat dia...baju melayu je dah ada..setiap kali ummi shoping,dia tukang pegang baby wafa'..pastu, ummi cari utk ummi,baby wafa n muhd..langsung lupa kat abi...huhu...kesian abi...takpe...sempat lagi nk cari nanti...

semoga ramadhan yang bakal berlalu,membawa pergi segala dosa2 kita dan semoga syawal yang bakal menjelma membawa kebahagian dan rahmat dari yang Maha Esa..